Özgeçmiş Büyü Ebcet Hesabı Numeroloji Tarot Yıldızname Sorunlarınız İletişim

Taglar yıldızname uzmanı tarot büyü astroloji fal yıldızname rüya muska nazar cin kısmet burç .
gelecek din şeytan gazete niyet koç boğa ikizler yengeç aslan başak terazi kedi köpek kalp rüya mide sinir ruh yunus allah saç ayak göğüs ağrı iyi kötü dert sorun ayet huzur günah insan uyku cinsel çözüm beyin sinir kur'an büyücü dua ateş burç milliyet muska nazar ebcet tarot çocuk geçmiş akrep yay oğlak balık kova
ebcet hesabı

Ebcet ifadesindeki her harfin bir sayı değeri vardır ve bu değerlerden istifadeyle birçok konuda pek çok işlemler yapılmıştır. İşte bunların her birine bu hesabin adi verilir. Ebcet alfabe düzeninin harfleri 1'den 9'a, 10'dan 90'a, 100'den 1000'e doğru numaralandırılır. Bunu su şekilde de gösterebiliriz:

ebcet

Ayrıca bu alfabede gözükmeyen "pe" harfi "be " gibi, "çe" harfi de "cim" gibi kabul edilerek onların sayı değerlerini alır. Eskilerin "hisâb el-cümel" dedikleri, ebcet hesabinin 4 çeşidi vardır: "Büyük", "en büyük", "küçük" ve "en küçük" ebcet hesabı. Yukarıdaki tablo, eskiden büyük ebcet (cümel-i kebir) olarak ele alınmış, ama bugün küçük ebcet (cümelsagir) olarak değerlendirilmektedir. Kullanıldığı yerler Ebcet alfabe düzeninde her bir harfin bir rakama tekâbül etmesi keyfiyeti, Türk-İslâm kültüründe, hemen her sahaya yayılan bir kullanımı ortaya koymuştur. Rakamla ifâde edilecek şeyler yazıyla, yazıyla ifâde edilecek şeyler de rakamla sembolize edilir olmuştur.

Cifr ve Vefk ilimlerinde :
Ebcet hesabi ayrıca cifr, vefk gibi ilimlerde, astrolojide, define aramada da kullanılmıştır.

Eski ve gelecek olayların tarihlerini bulmada:
Özellikle Kuran-i Kerim ve hadislerden yapılan çalışmalarla geçmiş ve gelecek olaylara ait tahminler yapılmıştır. İstanbul’un Fethinin "beldetun tayyibetun..." cümlesinden çıkartılması gibi. Bediüzzaman said-i Nursi'nin Sikke-i Tasdik-i Gaybi adli eserinde bununla ilgili çok sayıda örnek bulunmaktadır.

Remil
Bir takim çizgi ve noktalarla gaibe dair haberler verme sanatı. Kelime olarak remil, kum demektir. Bu adi, eskiden kâğıt bulunmadığı için bu şekillerin kum üzerine çizilmesinden almıştır. Remil işlemini yapan kimseye "remmâl" denir.
Remil ilmi, İdris (a.s)'a ve Danyal (a.s)'a mucizesidir.
Remil'in esasi noktalar ve on altı şekilden oluşur. Her iki nokta bir hat kabul edilir ve bunların burçlarla bağlantılı olduğuna inanılır. Çizilen bu şekillerin anasır-i Erbaa (4 Tabiata göre) (toprak, su, hava, ateş) ve burçlarla olan nispetleri hesap edilerek incelenir, sonuçlar çıkartılır ve niyet edilen şey hakkında bilgi verilir.

 

selma taşpınar
özgeçmiş | büyü | ebcet hesabı | numeroloji | tarot | yıldızname | sorunlarınız | iletişim
Bu sitenin bütün hakları Yıldızname Uzmanı Selma TAŞPINAR'a aittir.  © 2010